B"Andoni's House In Pitrofos Andros Island"
Pitrofos, Decentralized Administration Of The Aegean, Greece


Room
1 Bedrooms
2 Bathrooms
2 Max Guests
Wifi
Kitchen
Swimming Pool
AC
Parking Space
Pets Not Allowed
Room Type Of Property
1 Bedrooms
2 Bathrooms
2 Max. Guests
Rental basis: Room with own facilities
Number of bedrooms: 1; Number of other rooms with beds: 0
Taxes of VAT (Value Added Tax) 15 % of Rental Amount may be collected during the booking process. If this is not supported, they must be paid to the host upon arrival.
Ο Πιτροφός είναι ορεινό χωριό της νήσου Άνδρου και βρίσκεται σε υψόμετρο 350μ. Το 1928 αριθμούσε 641 κατοίκους. Σήμερα φέρεται με πληθυσμό 305 κάτοικοι (απογραφή 2001). Είναι το πρώτο χωριό του Δήμου Άνδρου Κυκλάδων που συναντά ο επισκέπτης καθώς έρχεται από το κύριο λιμάνι της Νήσου Άνδρου, το Γαύριο, και κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα του Νησιού, τη Χώρα. Με το πέρασμα από την περιοχή της Σταυροπέδας εμφανίζεται απλωμένο στην ν ... See More

b"Andoni's House in Pitrofos Andros island"


Rental basis: Room with own facilities
Number of bedrooms: 1; Number of other rooms with beds: 0
Taxes of VAT (Value Added Tax) 15 % of Rental Amount may be collected during the booking process. If this is not supported, they must be paid to the host upon arrival.
Ο Πιτροφός είναι ορεινό χωριό της νήσου Άνδρου και βρίσκεται σε υψόμετρο 350μ. Το 1928 αριθμούσε 641 κατοίκους. Σήμερα φέρεται με πληθυσμό 305 κάτοικοι (απογραφή 2001). Είναι το πρώτο χωριό του Δήμου Άνδρου Κυκλάδων που συναντά ο επισκέπτης καθώς έρχεται από το κύριο λιμάνι της Νήσου Άνδρου, το Γαύριο, και κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα του Νησιού, τη Χώρα. Με το πέρασμα από την περιοχή της Σταυροπέδας εμφανίζεται απλωμένο στην νότια πλαγιά του Πετάλου σε μεγάλη έκταση.
Πιτροφός
Τοποθεσία στον χάρτη της χώρας Τοποθεσία στον χάρτη της χώρας
Διοίκηση
Χώρα
Ελλάδα
Περιφέρεια
Νοτίου Αιγαίου
Δήμος
Άνδρου
Γεωγραφία και στατιστική
Υψόμετρο
350
Πληθυσμός
305 (2001)
Άλλα
Παλαιά ονομασία
Πίστροφος, Επιστροφός
Τηλ. κωδ.
22820
Πρόκειται για μεσόγειο χωριό με μεγάλες για τα δεδομένα της Άνδρου επίπεδες οροπεδιακές εκτάσεις αλλά και πολλές απόκρημνες πλαγιές. Η πλούσια βλάστηση είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του, καθώς επίσης και οι πάνω από δέκα διάσπαρτες πηγές του, που αναβλύζουν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Κύρια προϊόντα του χωριού είναι λάδι, σταφύλια, κρασί και δημητριακά. Παλαιότερα είχε και παραγωγή ασβέστη που τροφοδοτούσε το νησί αλλά και τα όμορα νησιά.
Αξιοσημείωτα είναι επίσης και τα αρχαιολογικά μνημεία που βρίσκονται εντός των ορίων του Δημοτικού Διαμερίσματος του Πιτροφού ξεκινώντας από τον Ταξιάρχη της Μελίδας, χριστιανικός ναός, σταυροειδής με τρούλο του 11ου αιώνα, και φτάνοντας μέχρι τον νεολιθικό οικισμό ηλικίας 5000 ετών στην περιοχή του Στρόφιλα. Δυτικά του Πιτροφού υπάρχει ο οικισμός της Μελίδας, όπου διατηρείται ο Βυζαντινός ναός των Ταξιαρχών (12ος αιώνας). Νότια βρίσκεται ο οικισμός Ζαγανιάρι πάνω από την τοποθεσία Ζαγορά, όπου αναπτύχθηκε οικισμός της γεωμετρικής περιόδου. Επίσης στον άνω Πιτροφό βρίσκεται το μουσείο της ελιάς. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο νερόμυλος στην μελίδα. Αναξιοποίητοι είναι οι πάνω από 15 περιστεριώνες του χωριού, χτισμένοι γύρο στο 18ον αιώνα. Ο περιπατητικός δρόμος 9 είναι μεγάλου ενδιαφέροντος, συνατά ο επισκέπτης τα διατηρητέα καλντερίμια, Τις πετρόκτιστες πεζούλες με τα στήματα και τα πάνω από 30 εξωκλήσια.
Το χωριό του Πιτροφού διαθέτει επίσης και δύο αμμώδεις παραλίες, στις οποίες ο αμαξωτός δρόμος φτάνει μέχρι το κύμα: τον Χαλκολιμιώνα και τις Αποθήκες.
Σε πολύ παλαιά έγγραφα ο Πιτροφός γραφόταν με το όνομα "επιστροφός", καθώς και "πίστροφος", αλλά και "πετροφόρος" δλδ ευφορία της πέτρας.

Rental Basis: Room with own facilities

Amenities:
Electric stove / cooktop, Freezer, Computer, Dining chairs, Dining table, Laptop, Seating area, Sofa, Telephone, Radio, Terrace, Towels (free), Free toiletries, Clothes rack, Wardrobe/closet, View - city, View - garden, View - mountain, View - nature, View - pool, View - river, Alarm-clock,

Extra Rooms:
Common area, Eating area, Hall, Living room, Pantry, Dining room, Laundry, Drying room, Lounge,

Wheelchair Access: No

Things you can do in & around Pitrofos
Key Amenities

Sauna
Fireplace
Heating
Music System
Hot tub
Iron
Kitchen supplies
Dish Washer
Toaster
Refrigerator
Television
Satellite/Cable Connection
DVD player
Washing machine
Garden/Lawn
Linen provided
Kettle
Parking Space
Air Conditioning
Wireless Internet
Kitchen (fully functional)
Swimming Pool
Bicycles
Decks with sunbeds
Sea View
Ironing board
Tea/Coffee maker
Bar.B.Q. Grill
Hair dryer
Clothes Dryer
Study / Office
Oven
Balcony
Bedroom 1
1 King Bed(s)
Bathroom 1

Bathroom 1 info not found.

Bathroom 2

Bathroom 2 info not found.

Map

Policies & Fees

Default Cancellation Policy

Non Refundable: This is the strictest clause. As soon the booking is confirmed & payment is accepted, booking becomes non-refundable. Zero amount will be refunded to the customer if she or he cancels the booking.

House Rules

Pets not allowed. Smoking inside Property not allowed.